Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta na śmietanie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 szt
śmietana 200 ml
mąka 1 łyżka
skwarki 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
cebula 0,5 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta na śmietanie

1 główka młodej kapusty
200 ml śmietany
1 łyżka mąki
1 łyżka skwarków
1 łyżeczka kucharka
pół cebuli
sól
pieprz

Kapustę oczyścić, wypłukać, poszatkować grubo i wrzucić do wrzątku, chwile pogotować, odcedzić. Podlać wodą ok 3,4 szkl, dodać skwarki i zeszkloną na patelni cebulę i kucharek. Dusić pod przykryciem ok 15 min. Śmietanę wymieszać z mąką i podprawić kapustę. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak