Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowo-śłiwkowa konfitura

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 1 kg
wanilia 1 laska
cukier 1 szkl
pomarańcze 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowo-śłiwkowa konfitura

Śliwki umyć, przekroić na połówki nastęnie usunąć pestki.Pomarańcze podzielić na kawałki,owoce przełożyć do garnka najlepiej aby garnek miał grube dno.dodać cukier, wlać ok 100 ml wody, i gotować na małym ogniu do 40 min.mieszać.po tym czasie dodać sok z cytryny, całość wymieszać i odstawic do wystygnięcia.następnie przełożyć do słoiczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak