Sposób przygotowania

filety z Soli natrzeć wymieszanym w miseczce sokiem z połowy cytryny i pomarańczy. Pokrojoną w kostkę dynie ugotować w syropie z 1,5 szklanki wody, soku z pomarańczy , łyżeczki brązowego cukru, szczypty sol z liściem laurowymi. Gdy dynia stanie się al dente wyjąc kilka kostek którymi nafaszerujemy rybę ok. 8 sztuk (jeśli kostki są malutkie to więcej). Resztę dyni pozostawić w syropie i gotować na wolnym ogniu. W natarta sokiem i lekko przyprawioną solą i pieprzem rybę zawijamy delikatnie kostki dyni. Każdy rulonik zamaczamy w rozkłóconym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażymy rybę z każdej strony na złoty kolor. Gdy ryba jest gotowa odstawiamy ją na chwileczkę do ciepłego piekarnika. W tym czasie robimy sos. Z syropu z dynią wyjmujemy liść laurowy i wszystkie składniki dokładnie miksujemy na jednolitą masę sos, dodajemy do niego łyżeczkę masła i doprawiamy do smaku kilkoma kroplami sosu sojowego. Ciepłą rybę polewamy sosem i posypujemy prażonymi pestkami dyni. Smacznego

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super roladki rybne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !