Sposób przygotowania

Gruszki obrać, usunąc gniazda nasienne drobno pokroic wlozyc do rondla skropic sokiem z cytryny pomarancze dokladnie umyć, osuszyc ostrym nozem sciac skórke, sok wycisnąc. Skorke wrzucic na dwie trzy minuty do wrzatku odcedzic przelac zimna wodą osączyc drobno pokroic i dodac do gruszek. Do garnka wrzucic posiekany imbir wlac wode ocet i sok pomaranczowy doprowadzic do wrzenia i mieszając gotowac na niewielkim ogniu az gruszki beda miekkie.
Dodac cukier gozdziki i cynamon, wlac wino i stale mieszając gotowac az gruszki sie rozgotuja a sos stanie sie gęsty.Podawac na gorąco do bialych pieczonych mies i drobiu, lub na zimno do wędlin drobiu i ryb.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !