Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijny, kiszonybarszcz czerwony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 2 kg
woda 2 l
wywar z grzybow 2 szklanki
sól
pieprz
chleb kilka kromek
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijny, kiszonybarszcz czerwony

Buraki kroimy w plasterki, kostkę, zalewamy przegotowaną wodą, na wierzchu ukłądając kilka kromek chleba. Odstawiamy na 8-9 dni, od czasu do czasu zmieniając chleb. PO tym czasie barszcz odcedzamy, zagotowujemy, doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 02.03.2012 21:14
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak