Sposób przygotowania

Ciastka pokruszyć, dodać do nich stopione masło, wymieszać. Okrągłą blaszkę wyłożyć folią aluminiową. Na spód położyć masę z ciastek, ugnieść, wstawić do lodówki. 5-6 truskawek zmielić blenderem. Czekoladę roztopić z dodatkiem zmiksowanych truskawek. Resztę truskawek rozłożyć luźno na ciastkach. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, po czym podgrzać ją, żeby się rozpuściła. Śmietanę ubić. Twaróg wymieszać z cukrem, dodać ubitą śmietanę, wymieszać. Wlać żelatynę,wymieszać. Wyłożyć na ciastka i truskawki. Polać czekoladą z truskawkami, zrobić ozdobne esy-floresy. Schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    piękny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszności
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Piękne cisto i niezwykle pysznie wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    poezja :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    ślinka leci :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    b.apetyczny
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !