Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche francuskie rogaliki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 500 gram
rabarbar 300 gram
cukier 200 gram
żółtko jajek 1 szt
likier pomarańczowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche francuskie rogaliki

Rabarbar obrać,pokroić na kawałki i zasypać cukrem.Odstawić na noc.Następnego dnia usmażyć z rabarbaru konfiturę i połączyć z likierem pomarańczowym.Ciasto pokroić na jednakowej wielkości trójkąty.Na każdy nałożyć porcję konfitury.Trójkąty delikatnie zwinąć,formując rogaliki.Przed pieczeniem posmarować żółtkiem i posypać cukrem.Piec 20 minut w temp.210 st.C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 24.04.2013 08:06
u mnie zapomniane ,dawno nie robiłam..
IZABELA29 07.04.2013 08:58
pyszne do kawki
ben-ka 20.03.2013 22:12
dobrze,że jest to ciasto francuskie,szybko można zrobić takie cudeńka.
anemon 17.01.2013 10:05
Fajny pomysł na szybki deser.
Wafelek2601 16.10.2012 10:14
Bardzo dobre
Krystyna32 28.09.2012 09:07
pycha
Łukasz15 13.05.2012 12:08
pycha
smakoszek 13.03.2012 20:57
pysznie wyglądają
MAŁY 20.11.2011 14:08
smacznie
Ania67 23.10.2011 11:11
wspaniałe
kate.500 26.08.2011 08:06
pycha
Justa32 20.07.2011 17:31
pyszne
IZABELA29 17.07.2011 08:55
pomysłowo i pysznie ,nigdy z rabarbaru nie robiłam konfitury

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak