Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona golonka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1,5 kg
ziele angielskie 5 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sos sojowy 2 łyżki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona golonka

Golonkę zalać wodą (tak, żeby ją przykryła), dodać ziele angielskie, liście laurowe i kostki bulionowe. Gotować pod przykryciem 2 godziny (w razie potrzeby dolewać wodę). Po tym czasie golonkę wyjąć z wody, ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać sosem sojowym i posypać pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Piec ok.2 godziny (odwracając 2-3 razy w trakcie pieczenia i polewając wywarem, w którym się gotowała golonka).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 27.09.2011 20:30
pysznosci
Weronika_eM 03.06.2011 18:41
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak