Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik śmietankowo-alaretkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 3 paczki
galaretka wiśniowa 2 szt
cukier 2 szkl
sok wiśniowy 1 szkl
rabarbar 1 kg
śmietana kremówka 400 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik śmietankowo-alaretkowy

Rabarbar pokroić na kawałki,posypać cukrem i zalać sokiem wiśniowym.Ugotować do miękkości.Wyjąć kilka kawałków.Do reszty wsypąć 2 galaretki i zmiksować całość.Odłożyć 2-3 łyżki musu i wymieszać z odłożonym rabarbarem.Resztę musu wystudzić.Żelatynę rozpuścić we wrzątku.Spód tortownicy wyłożyć herbatnikami i zalać tężejącą masą rabarbarową.Schłodzić w lodówce.Śmietanę ubić na sztywno,dodając 1 łyżkę cukru pudru.Połączyć delikatnie z żelatyną i wyłożyć na masę rabarbarową.W śmietanie zrobić łyżką wgłębienia i włożyć w nie rabarbar.Schłodzić całość w lodówce ok 3 godzin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 21.11.2013 11:21
pyszny torcik :-)
anemon 17.05.2013 22:26
Odpowiedni deser na gorące dni lata.
Krystyna32 12.09.2012 10:02
extra
Wafelek2601 11.06.2012 11:07
pycha
Ada-Gaba 11.05.2012 12:57
pycha
ben-ka 11.01.2012 21:36
przepyszny.
smakoszek 05.11.2011 20:18
świetny
misia53 09.09.2011 16:05
na drugi rok będę miała już swój rabarbar
IZABELA29 07.08.2011 11:00
smaczniutko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak