Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biało-czerwone pomidorki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 3 sztuki
jajko 4 sztuki
szczypiorek 1/2 pęczka
pieprz do smaku
sałata kilka liści
pietruszka kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Biało-czerwone pomidorki

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż w dość grube plastry. Pomidory myjemy, ścinamy czapeczki. Również kroimy w grube plasterki. Jajko i pomidora oprószamy pieprzem. Następnie składamy pomidora przekładając plastrami jajka. Szczypiorek drobniutko kroimy i posypujemy nim kolejne warstwy (można posypać samego pomidora). Całość przykrywamy czapeczkami. Ustawiamy na półmisku wyłożonym sałatą. Dowolnie dekorujemy. Przed spożyciem solimy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika154 11.06.2011 20:49
pięknie wygląda
artur7 10.06.2011 13:18
pyszne
Iwusia 08.06.2011 18:44
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak