Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 1 kg
ryż 2 saszetki
cebula 2
cukinia 1
pomidor 1
pomidory suszone w zalewie 4-5
masło do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
papryka mielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z ryżem

Ryż gotujemy w dużej ilości wody z dodatkiem Kucharka. Odcedzamy.

1 cebulę, pomidory oraz cukinię drobno kroimy i smażymy na maśle. Do warzyw wsypujemy ryż, przyprawiamy solą, papryką i pieprzem i dokładnie mieszamy.

Rybę przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do ryb.

Do naczynia żaroodpornego wsypujemy ryż, na nim układamy przyprawioną rybę i (pokrojoną w taralki drugą cebulę).

Polewamy oliwą, aby cebula się nie spaliła.

Pieczemu przez ok. 40 minut w 180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak