Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z serowymi kulkami i kalarepą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 10 dag
jajko 2 sztuki
kalarepa 1 sztuka
sezam 3 łyżki
sałata masłowa 1 sztuka
szczypiorek do smaku
ocet winny do smaku
olej 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
bryndza 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z serowymi kulkami i kalarepą

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w plastry. Twarog i bryndze rozkruszamy i mieszamy. Formujemy kulki i chlodzimy 30 min.
kalarepe myjemy, obieramy i scieramy na tarce. Sezam prazymy na suchej patelni. Obtaczamy kulki serowe.
Salate myjemy i dokladnie osuszamy. Rozkladamyna talerzu. Na srodek wykladamy kalarepe, a wokol niej kulki i jajka. Szczyiorkiem posypujemy kalarepe.
Olej mieszamy z octem i polewamy salatke.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak