Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z cukinii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
kiełbasa 30-40 dag
cebula 2 sztuki
kostka rosołowa 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z cukinii

Cukinie obrać i pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć cebulę pokrojoną w piórka. Włożyć do garnka razem z pokrojoną cukinią i podlać trochę wodą (nie za dużo). Dusić na wolnym ogniu, dodać kiełbasę i kostkę rosołową cały czas ostrożnie mieszając. Dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić solą i pieprzem. Cukinia powinna zmięknąć ale nie może się rozgotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 03.06.2011 21:27
robię podobnie,smaczny bigosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak