Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka pikantna z pieczonej wieprzowiny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 szt
ocet winny 100 ml
oliwa 6 łyżek
musztarda 1 łyżka
sól
cukier szczypta
wieprzowina 1/2 (pieczona)
ogórki konserwowe 4 szt
szalotka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka pikantna z pieczonej wieprzowiny

Mięso kroimy w drobną kostkę,jabłka obieramy i kroimy w małe cząstki.Szalotki obieramy i kroimy w półplasterki,ogórki kroimy w drobną kostkę.Wszystkie składniki mieszamy.Z octu,oliwy musztardy,soli pieprzu i cukru robimy sos i polewamy nim sałatkę.Wkładamy ją na godzinę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 16.05.2012 07:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak