Sposób przygotowania

Mąkę,mleko jajka i sól mieszamy na gładkie ciasto i odstawiamy na 30 min.Dymkę kroimy w cienkie talarki.Piersi kacze nacinamy wielokrotnie od strony skóry,nacieramy solą pieprzem i przyrumieniamy na chrupko od strony skóry i dalej smażymy na powstałym tłuszczu aż mięso się zetnie.Następnie na 15 min wkładamy do piekarnika na 200 stopni,następnie mięso wyciągamy.Na małej patelni rozgrzewamy trochę sklarowanego masła i z przygotowanego ciasta smażymy 8 cienkich naleśników.Piersi kacze kroimy w cienkie plasterki.Na naleśnikach rozkładamy sos chilli plasterki piersi kaczej i dymkę,następnie zwijamy.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !