Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula z ryżem i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 8
ryż 1\\2szkl
woda szkl
pieczarki 15dag
tłuszcz 6dag
jajko
sól
pieprz
śmietana 1\\2szkl
mąka 4dag
natka pietruszki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula z ryżem i grzybami

Ugotować ryż na sypko.Pokroić pieczarki w drobną kostkę podsmażyć w 3dag tłuszczu.Dodać do ryżu ,wbić jajko i przyprawić do smaku.Obrane cebule przekroić na 1\\3wysokości i wydrążyć małą łyżeczką pozostawiając ściankę składającą się 2liści.Cebule wewnątrz lekko osolić napełnić nadzieniem i ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem.Skropić każdą tłuszczem i wstawić do pieczenia.Gdy bedą prawie miękkie ,skropić wodą i oblać śmietaną wymieszaną z mąką ,zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak