Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń rzymska

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki czerstwe kajzerki 2 szt
karkówka 30 dkg
masło 30 gram
cebula 2 szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat
jajko 1 szt
masło sklarowane 50 gram
cebula 1 szt
marchewka 1 szt
natka pietruszki 2 łyżki
jagnięcina 30 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń rzymska

Bułki moczymy w zimnej wodzie.mięso kroimy w paski i przepuszczamy przez maszynkę,cebulę obieramy i drobno kroimy.Na rozgrzanej masłem patelni smażymy cebulę,łączymy ją z odciśniętymi bułkami,mięsem solą pieprzem,natką pietruszki i jajkiem.Powstałą masę formujemy na kształt wałka.Brytfannę smarujemy sklarowanym masłem i układamy mięso.Cebulę i marchew obieramy i grubo kroimy i rozkładamy wokół mięsa.Pieczemy 35 min w 200 stopniach.W trakcie pieczenia polewamy powstałym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 23.09.2011 18:25
nigdy nie jadłam
MAR3STA 13.07.2011 23:39
świetna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak