Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 1/2 kg
cukier 3 łyżki
sherry 1/2 szklanka
ocet winny 3 łyżki
cebula 1 sztuka
kopeek 1 pęczek
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z koperkiem

Śledzie moczymy około 1 godzinę, kroimy w dzwonka. Ukąłdamy na przemian z pokrojoną w talarki cebulą, posiekanym koperkiem. Pozostałe skłądniki zagotowujemy, studzimy i zalewamy śledzie. Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak