Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z sosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
cebula 1 sztuka
marchew 2 sztuki
bulion 1/2 szklanki
Czosnek suszony Prymat do smaku
bazylia kilka listków
sos bolognese 1 słoik
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
spaghetti 500 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z sosem

Cebulę drobno pokroić. Marchewki obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Olej rozgrzać na patelni. Dodać cebulę i zeszklić. Następnie dodać marchew i razem przesmażyć. Przełożyć do garnka. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i przesmażyć mięso rozdrabniając je. Dodać do cebuli razem z sosem. Wymieszać i podgrzać. Skroić drobniutko kilka listków bazylii i dodać do sosu. Doprawić do smaku pieprzem i granulowanym czosnkiem. Gdyby sos był zbyt gęsty podlać bulionem. Spaghetti ugotować wg przepisu na opakowaniu. Gorące nakładać na talerz. Podawać polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak