Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki 15-20 dag
jajko 4 sztuki
korniszony 6 sztuk
udko 1 sztuka
kukurydza konserwowa 1 puszka
cebulka 1 sztuka
masło 1 łyżka
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kurkami

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w dużą kostkę. Kurki umyć, osączyć. Na patelni rozgrzać masło i włożyć grzyby. Kilkakrotnie przemieszać i podlać wodą. Dusić na małym ogniu 15-20 minut. Zostawić do ostygnięcia. Udko ugotować w bulionie, ostudzić i pokroić w średnią kostkę. Ogórki pokroić w plasterki a cebulę w piórka. kukurydzę osączyć z zalewy. Kurki oprószyć solą i wymieszać. Połowę grzybów i pozostałe składniki połączyć. oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać. Dodać majonez. Pozostałymi kurkami obsypać sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak