Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie wytrawne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szkalnka
cukier 1/2 szklanka
cynamon 1/2 laska
cebula 1 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziaren
Goździki całe Prymat 5 sztuk
ocet 1 szlanka
wino czerwone wytrawne 1/2 szkalnka
śledzie 1/2 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie wytrawne

Śledzie moczymy w wodzie i zalewamy na 3 godziny mlekiem. Cebulę kroimy w plasterki, ddajemy ocet, wino, cukier i przyprawy i gotujemy około 15 minut. Filety kroimy w dzwonka, zalewamy zalewą i na około 2-3 godziny wstawiamy do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak