Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 6 plastrów
boczek 6 plastrów
żółty ser 6 plastrów
ogórki konserwowe 3 sztuki
cebula 1 sztuka
pieprz do smaku
sól do smaku
mąka wg uznania
bulion 1/4 litra
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe

Schab skrapiamy wodą i rozbijamy tłuczkiem. Obsypujemy solą i pieprzem. Na rozbite mięso położyć plaster boczku, sera i połówkę przekrojonego wzdłuż ogórka oraz kawałek cebuli pokrojonej w ósemki. Całość rolujemy, obwiązujemy nicią (ew. spinamy wykałaczką). Roladki obtaczamy w mące i rumienimy na rozgrzanym tłuszczu. Podlewamy bulionem i dusimy do miękkości roladek ok 20-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 02.06.2011 14:33
fantastyczny przepis,lubię takie rozmaitości,muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak