Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z grzybkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 250 g
czosnek ząbki 2 szt
wino białe wytrawne 1/4 szklanki
oliwa 3 łyżki
bułka pszenna 6 szt
serek topiony 2 szt
parmezan starty 50 g
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z grzybkami

Grzyby (można zastąpić pieczarkami)oczyścić i opłukać .Pokroić na plastry.Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy, włożyć grzyby,posypać ziołami prowansalskimi,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.Doprawić solą dwoma rodzajami pieprzu i dolać wino.Smażyć ok 10 minut ,aż będą rumiane. Bułeczki przekrajmy na kromki,skrapiamy oliwą i wstawiamy do piekarnika aby się zarumieniły.Posmarować cienką warstwą serka,nałożyć usmażone grzyby,oprószyć pieprzem.Parmezanem posypać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 21.09.2011 09:04
fajny przepis
tatiana2 06.06.2011 19:00
Fajny przepis :) Bardzo lubię grzyby a na takich grzankach to pychota :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak