Sposób przygotowania

Grzyby (można zastąpić pieczarkami)oczyścić i opłukać .Pokroić na plastry.Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy, włożyć grzyby,posypać ziołami prowansalskimi,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.Doprawić solą dwoma rodzajami pieprzu i dolać wino.Smażyć ok 10 minut ,aż będą rumiane. Bułeczki przekrajmy na kromki,skrapiamy oliwą i wstawiamy do piekarnika aby się zarumieniły.Posmarować cienką warstwą serka,nałożyć usmażone grzyby,oprószyć pieprzem.Parmezanem posypać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Fajny przepis :) Bardzo lubię grzyby a na takich grzankach to pychota :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !