Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowo-pieczarkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
pieczarki 1/2 kg
cebula 3 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
masło 1 łyżka
oliwa
sól
pieprz
sos sojowy
mąka 2 łyżki
ziemniaki 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowo-pieczarkowy

Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy. Cebulę siekamy, łączymy z mięsem i podlewamy wodą. Gotujemy około 60 min. Dodajemy poddusone pieczarki, paprykę pokrojoną w paseczki i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gulasz zagęszczamy mąką, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak