Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa do ciast kajmakowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
cukier 1 szklanka
masło 1/2 kosta
cukier wanilinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Masa do ciast kajmakowa

Mleko zagotowujemy, dodajemy oba cukry. Stale mieszamy aż utworzy się gęsta masa. Ucieramy masło i dodajemy do niego po łyżce schłodzonej masy. Całość delikatnie mieszmay.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak