Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa do ciast orzechowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
cukier puder 6 łyżek
żółtko jajek 3 sztuki
orzechy posiekane 1 szklanka
skórka z cytryny 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Masa do ciast orzechowa

Masło ucieramy z cukrem, dodajemy po 1 żółtku stale ucierając. Kiedy masa będzie już odpowiednio puszysta dodajemy skórkę i sok z cytyny, posiekane orzechy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 24.06.2012 21:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak