Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rissotto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 40 dag
kukurydza konserwowa 1 puszka
mortadela 30 dag
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczka
bulion 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
papryka 1,5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rissotto

Ryż opłukać i ugotować na sypko w osolonej wodzie. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w średnią kostkę. Cebulę pokroić w piórka i przesmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w kostkę wędlinę i paprykę. Dusić do pół miękkości papryki. Dodać ryż. Podlać bulionem i dusić na małym ogniu 10 - 15 minut. Dodać kukurydzę i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak