Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada morelowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 9 sztuk
cukier 25 dag
mąka 20 dag
cukier wanilinowy 1 opakowanie
dżem morelowy 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada morelowa

Żółtka ucieramy z oba cukrami. Ubijamy pianę z białek. Do żółtek dodajemy na przemian mąkę i pianę stale i delikatnie mieszając. Masę przelewamy na blaszkę i pieczemy. Gorący przkłądamy na ściereczkę, smarujemy dżemem morelowym i zawijamy. Studzimy. Gotową roladę posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 02.06.2011 10:59
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak