Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem paprykowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 30 dag
marchew 2 sztuki
cebula 1 sztuka
papryka 2 sztuki
kostka rosołowa 1 sztuka
żółty ser 20 dag
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
koncentrat pomidorowy wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem paprykowym

Marchew obrać, umyć i pokroić na cienkie plasterki. Cebulę pokroić w piórka. Paprykę oczyścić i pokroić na kawałki. Rozgrzać olej na patelni. Dodać cebulę i podsmażyć. Dodać marchew i podlać wodą. Dusić ok 5 minut. Dodać paprykę i kostkę rosołową. Dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu i nakładać na talerze. Dodać gorący sos. Zasypać startym żółtym serem. Na koniec obsypać posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 27.11.2011 12:20
smacznie i kolorowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak