Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze żlimaczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 4 sztuki
udko 1 sztuka
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
majeranek wg uznania
pieprz do smaku
sól do smaku
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze żlimaczkami

Udko umyć, ugotować z dodatkiem kostki rosołowej. Marchew i pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć na tartce. Dodać do wywaru mięsnego. Ugotowane mięso wyjąć, obrać i rozdrobnić. Dodać do zupy. Z mąki i masła przygotować zasmażkę. Dodać do zupy. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Dodać natkę pietruszki. Naleśniki zwinąć i pokroić. Kłaść na talerze i zalać zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 21.12.2011 11:59
Fajnie wygląda.
suzana 02.06.2011 10:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak