Sposób przygotowania

Grzyby obrać, umyć i drobno pokroić. Wrzucić na gotującą się wodę. Gotować ok 15 minut. Przecedzić przez sito. Na patelni rozgrzać niewielką ilość smalcu. Przesmażyć drobno pokrojoną cebulę. Dodać grzyby. Smażyć cały czas mieszając. Dokładać smalec, aż powstanie gęsta masa. Oprószyć solą i pieprzem do smaku. Odstawić do wystudzenia lub przełożyć do słoików. Zakręcać gorące. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Aż ślinka cieknie na samą myśl.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !