Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 1/2 kg
smalec wg uznania
cebula 1 sztuka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec z grzybami

Grzyby obrać, umyć i drobno pokroić. Wrzucić na gotującą się wodę. Gotować ok 15 minut. Przecedzić przez sito. Na patelni rozgrzać niewielką ilość smalcu. Przesmażyć drobno pokrojoną cebulę. Dodać grzyby. Smażyć cały czas mieszając. Dokładać smalec, aż powstanie gęsta masa. Oprószyć solą i pieprzem do smaku. Odstawić do wystudzenia lub przełożyć do słoików. Zakręcać gorące. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 16.09.2012 14:42
Aż ślinka cieknie na samą myśl.
Smakosz6 19.02.2012 20:37
mniam
suzana 02.06.2011 10:42
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak