Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowy meksykanin

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ananas z puszki 2 plastry
banan 1 sztuka
polewa czekoladowa do dekoracji
brzoskwinie w puszce 2 połówki
lody 250 ml
winogrona kilka owoców

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowy meksykanin

Odsączone brzoskwinie i plaster ananasa pokroić na kawałki. Winogrono umyć i osączyć. Banana obrać. Zciąć 1/2 i pokroić na plasterki. Na spód pucharka wyłożyć łyżkę lodów i część owoców. Włożyć pozostałą część banana w środek. Obłożyć resztą lodów. Zrobić oczy, buzię. Na czubek banana założyć plaster ananasa. Udekorować owocami i polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 22.05.2012 21:56
haha, dobre !!
MAR3STA 05.03.2012 18:12
świetny!
suzana 02.06.2011 10:42
super
ewasylwia 02.06.2011 10:30
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak