Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie musztardowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4-5 sztuk
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
mleko 1/2 szklanki
woda 1/2 szklanki
musztarda 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie musztardowym

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przekroić na połowy. Z mąki i masła zrobić białą zasmażkę (bez rumienienia). Energicznie mieszając dodać wodę i mleko. Dodać musztardę i wymieszać na gładką masę. Jeśli trzeba doprawić solą i pieprzem. Na półmisek wyłożyć sos i zatopić przygotowane jajka. Można też jajka polać sosem. Dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 24.06.2011 16:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak