Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczka na śniadanko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
szynka 1 plaster
masło 1 łyżka
szczypiorek 1/3 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
groszek konserwowy kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczka na śniadanko

Jajka ugotować na miękko. Przelać zimną wodą i obrać ze skorupek. Wyłożyć do pucharka. Obsypać solą i pieprzem i posiekanym szczypiorkiem. Dodać wiórek masła lub łyżkę majonezu. Jajko powinno być mocno ciepłe a najlepiej gorące. Z szynki zrobić różyczki i ozdobić jajko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak