Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron penne w sosie pomidorowo-bazyliowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron penne 1/2 kg
mięso mielone 40 dag
pieczarki 20 dag
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
przecier pomidorowy 3 łyżki
bulion 1/2 szklanka
bazylia 1 łyżka
sól
pieprz
ser żółty 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron penne w sosie pomidorowo-bazyliowym

Makaron gotujemy al dente.
Na oleju podduszamy posikaną cebulkę, dodajemy mięso, pokrojone w plasterki pieczarki. Całość dusimy około 15 minut i podlewamy bulionem. Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy, przyprawy, zioła. Łączymy z makaronem i dokładnie i delikatnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy startym na tarce serem żółtym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 03.11.2011 20:30
palce lizać
evita0007 02.06.2011 09:58
pycha :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak