Sposób przygotowania

Żeberka pokroić na kawałki i natrzeć przyprawą . Zostawić na 15 minut. Namoczyć Garnek wraz z pokrywą w wodzie ( tak aby był nią cały zakryty ) na 15 minut. Na patelni rozgrzać smalec . Obsmażyć żeberka na rumiano z obu stron . Przełożyć do garnka i posypać pokrojoną na kawałki cebulą .Wlać na patelnię wodę ( ½ szklanki ) i chwilę ogrzewać , a potem przelać do Garnka na żeberka. Włożyć ziele angielskie i liście laurowe .
Zamknąć szczelnie Garnek , wstawić do zimnego piekarnika, który nastawia się najpierw na 100 stopni , a po osiągnięciu tej temperatury na 200 stopni. Piec 2 godziny od osiągnięcia 100 stopni. Wyjąć żeberka z Garnka i wyluzować kości. Sos przetrzeć przez sito i wlać do zwykłego garnuszka. Zaciągnąć mąką . Doprawić sosem sojowym . Włożyć żeberka i podgrzać .
Podawać z kasza gryczaną i kiszonymi ogórkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Ładnie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !