Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka dwukolorowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
jajko 5 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 1 łyżka
aromat pomarańczowy 1 sztuka
polewa czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Babka dwukolorowa

Margarynę rozpuszczamy. Jajka ubijamy z cukrem do białości. Dodajemy
margarynę, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie
mieszamy. Na koniec dodajemy aromat i ponownie mieszamy. Ciasto
dzielimy na dwie części jedną jasną wylewamy do formy a do drugiej -
pozostałej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Wylewamy do formy na
ciasto jasne i pieczemy ok 40 min w temp. 180\'°C.
Gotową babkę polewamy polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 18.09.2013 13:25
jeszcze takiej nie robiłam, ślicznie wygląda;)
Ela15 16.06.2013 20:17
poproszę kawałek:)
Chojłówna 17.10.2012 10:02
uwielbiam taką babkę ale zazwyczaj wychodzi mi zakalec:D
Krzysztof15 29.08.2012 18:10
super wyglada
Magda60 25.06.2012 19:23
mmm, pycha
RenataZ-et 14.03.2012 14:44
wygląda cudnie :)
jolita 02.06.2011 07:30
mniam
Nina7 02.06.2011 06:25
Pyszniutka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak