Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos żurawinowo-jabłkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawina 15 dag
jabłka 2 sztuki
skórka z cytryny 1 łyżka
woda 3/4 szklanka
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos żurawinowo-jabłkowy

Jabłka dzielimy na ćwiartki, zalewamy wodą, dodajemy żurawinę i gotujemy około 20 minut. Studzimy i miksujemy. Dodajemy cukier oraz posiekaną skórkę cytrynową. Całośc dokładnie mieszamy, przed podaniem schładzamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 02.06.2011 09:17
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak