Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto orzechowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
cukier 1 szklanka
orzechy posiekane 1 szklanka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
kawa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe

Białka ubijamy wraz z 1 łyżką cukry na sztywną pianę, reszte cukru ucieramy wraz z żółtkami, dodając orzechy, kawę, proszek do pieczenia i bułkę tartą. Masę delikatnie mieszamy z pianą ubitą z białek. Ciasto przekłądamy do tortownicy i pieczemy około 30 minut w 160 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 02.06.2011 09:16
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak