Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z porzeczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki 30 dag
cukier 6 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 dag
śmietana 1/2 szklanka
cukier puder 1 łyżka
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z porzeczek

Owoce miksujemy. Wodę zagotowujemy wraz z zcukrem oraz z namoczoną wcześniej żelatyną. Studzimy i łączymy razem z przetartymi owocami. Pzrekłądamy do salaterek i schładzamy w lodówce, podajemy z bitą śmietaną i cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marek6 09.07.2011 21:25
Dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak