Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone pierożki ravioli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jajko 3 szt
żółtko jajek 2 szt
natka pietruszki 1/2 peczka
Farsz:
serek homogenizowany 300 gram
mozzarella 100 gram
parmezan starty 3 łyżki
masło 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
cebula 1 szt
bazylia 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone pierożki ravioli

Bazylię,pietruszkę,jajka i żółtka zmiksować.Razem z mąką zagnieść ciast.Na oliwie z masłem zeszklić posiekaną cebulkę i czosnek.Dodać sery,pieprz i wymieszać farsz.Ciasto rozwałkować na dwa prostokąty.Na jednym nakładać łyżeczką farsz w równych odstępach.Posmarować ciasto roztrzepanym białkiem i przykryć drugim kawałkiem ciasta.Dobrze docisnąć.Radełkiem pokroić na kwadraty.Gotować w osolonej wodzie.Podawać z sosami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.09.2013 09:16
warto takie zrobić na pewno smaczne
Pani Domu 01.06.2013 23:50
ależ pyszności
anemon 05.05.2013 14:09
Bardzo wiosennie i zapowiada się pysznie.
Grażyna13 12.11.2012 17:43
Pomysłowe :)
Krystyna32 12.09.2012 10:03
pycha
Justa32 09.08.2012 22:47
bardzo pyszne
jeta72 19.02.2012 22:35
świetne
Ada-Gaba 14.02.2012 11:04
uwielbiam
IZABELA29 11.09.2011 08:57
super przepisik
misia53 07.07.2011 10:58
świetne
Ania67 27.06.2011 22:21
bombowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak