Sposób przygotowania

Z mięsa,włoszczyzny i przypraw ugotować rosół (ok.2 litry).Pokrzywę (tylko listki bez łodyg)opłukać,osuszyć i zmiksować.Poddusić na rozgrzanym maśle i dodać do przecedzonego rosołu.Gotować na małym ogniu ok 20 minut.Przyprawić do smaku.Zabielić śmietaną.Podawać z ugotowanymi na twardo i pokrojonymi jajkami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    z wykorzystaniem roślin dzikorosnących a bardzo wartościowych
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    chciałabym spróbować ...
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    gdyby mój staruszek widział ,że mu gotuję zupę z pokrzyw , no lepiej nie myślę jaki byłby mój los ....hihi...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    nie jadłam......kusi
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ciekawa :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    bardzo ciekawie brzmi
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    jeszcze nigdy nie gotowałam takiej zupy.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    chyba bałabym się ją zjeśc ...nigdy nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !