Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle tortowe 1 op.
margaryna 250 g
ziemniaki 2 kg
mleko ciepłe 1 szkl.
pieczarki 500 g
koperek 1 pęczek
cebula 1 szt.
jajko 3 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada ziemniaczana

1. Grzyby i cebulę pokroic w kostkę. Cebulę usmażyć na oleju, dodać grzyby, doprawić solą oraz pieprzem i dusić na małym ogniu 20 min., mieszjąc. Ugotowane ziemniaki ubić i dusic z margaryną, mlekiem i koperkiem. przyprawić solą , pieprzem i przyprawa do ziemniaków.
2. Gorącą masę ziemniaczaną rozłożyć na waflach na grubość 1 cm, farsz grzybowy wyłożyć na tym końcu wafla od którego zaczniemy zwijać ciasto.
3. Zwijać jak roladę. Odstawić aby przestygła, pokroić w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 02.11.2011 21:34
ciekawy pomysł
mic 11.10.2011 18:05
lubie rolady

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak