Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk ze szpinakiem w sosie śmietanowo-serowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z morszczuka 3 szt.
szpinak świeży 500 g
śmietana kremówka 200 g
serek topiony śmietankowy 100 g
czosnek 1 ząbek
jajko 1 szt.
mąka
sól
pieprz
przyprawa do potraw
cytryna
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk ze szpinakiem w sosie śmietanowo-serowym

Szpinak oczyścić,oderwać ogonki,dokładnie umyć.Wrzucić do garnka,wlać 100g wody,dodać szczyptę soli,przykryć i dusić na wolnym ogniu,aż liście zwiędną.Filety umyć,doprawić jarzynką i pieprzem.Do mniejszego garnka wlać śmietankę kremówkę i serek topiony.Podgrzewać,aż do jego rozpuszczenia.Kiedy sos będzie jednolity dodać odciśnięty z wody szpinak,doprawić jarzynką,pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Wymieszać,odstawić z ognia.Filety panierować w jajku i mące,usmażyć na oleju.Na talerze wyłożyć porcję sosu,na sos położyć usmażoną rybę,skropić sokiem z cytryny.Danie dobrze smakuje z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 28.10.2011 21:40
rybka i szpinak lubie bardzo...
ziutula
ziutula 28.10.2011 21:40
rybka i szpinak lubie bardzo...
Nina7 02.06.2011 06:25
Super pomysł na danie ze szpinakiem!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak