Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z ryżem :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 ćwiartka kurczaka
25 dag wołowiny rosołowej
2 marchewki
selera
pory
½ szklanki słodkiej śmietanki 18 %
4 ziela angielskie
4 liście laurowe
2 łyżki usiekanego kopru
1 słoik przecieru ogórkowego
1 ½ litra wody
bulion drobiowy 1 kostka
pietruszka 1 szt
ryż 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z ryżem :

Marchewkę , pietruszkę , seler utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) . Porę drobno pokroić . Mięso , jarzyny , kostki bulionowe , ziele i liść laurowy zalać wodą . Zagotować . Wsypać ryż . Gotować 1 godzinę . Wyjąć mięso .Obrać od kości i ze skórek. Podzielić na kawałki i włożyć do zupy . Wlać przecier ogórkowy . Posypać koperkiem .Śmietanę dodać do zupy w garnku lub podać by każdy wlewał sobie na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak