Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 szt.
ziemniaki 2 kg
cebula 1 szt.
kostka rosołowa 1 szt.
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki ziemniaczane

1. Liście kapusty sparzyć w osolonej wodzie (nie wylewac wody po kapuście). Ziemniaki obrać, ugotowac odcedzić, od\\studzić. Przepuścić je przez praskę. Cebulę posiekać, następnie dodac do ziemniaków, wymieszać. doprawić solą i pieprzem.
2. Na liście kapusty nakładac porcje farszu, zawijac w gołąbki. Gołąbki ułożyć w większym garnku i zalać wodą, w której była parzona kapusta. Dodac kostkę rosołową. Gołąbki gotowac ok. 1 godz. podawać na ciepło z keczupem lub sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 19.02.2014 12:39
Wyśmienite.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak