Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto wiewiórka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
cukier 1 szkl.
mąka 2 szkl.
olej 1/2 szkl.
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 4 duże
tłuszcz do formy
orzechy włoskie 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto wiewiórka

1. Jajka utrzeć z cukrem. Dodać olej, mąkę, sodę, proszek do pieczenia. Wymieszać, dodać orzechy. Jabłka obrać, pokroić w kostkę i dodać do ciasta. ciasto wlać do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy. Piec ok. 50 min. w temp. 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 23.04.2013 00:22
mniam ciacho :)
kate.500 09.03.2013 23:16
smaczne ciacho
Madziela 20.12.2012 12:57
fakt:D ta wiewióreczka zwraca na siebie uwagę
JaPaqc 11.06.2012 22:14
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak