Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane rożki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl.
sól
masło 200 g
cynamon
jabłka 1 kg
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cukier 2 łyżeczki
ser biały 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane rożki

1. Mąkę, ser, masło, cukier waniliowy i szczypte soli wyrobić n ajednolite ciasto. Następnie zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 1 godz. do lodówki, aby się schłodziło.
2. Wyjąć i rozwałkowac na grubość ok. 1 cm. Z ciasta wykroic prostokąty o wymiarach 5*5 cm.
3. Zrobićfarsz: jabłka zetrezc na tarce o grubych oczkach, dodac cukier i cynamon. Dobrze wyrobić. Na każdy prostokąt ciasta nałożyc przygotowany farsz. Rogi zagnieśc do środka. Rożki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę wstawić do piekarnika nagrzaego do temp. 180 stopni. Piec 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 28.04.2013 12:29
smaczne to
Norgiusz 24.05.2012 07:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak