Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka i boczek wędzony pokroić w kostkę. Do woreczka wsypać przyprawę klasyczną na grill, wlać olej, marynujemy mięso- pierś z kurczaka i boczek, mieszamy razem i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut. Przygotowujemy szaszłyki: paprykę kroimy w małe kawałki, cebule w grube krążki. Nabijamy na patyczki na przemian kurczaka – paprykę – boczek wędzony – cebulę- kurczaka – cebulę- boczek wędzony- paprykę- kurczaka itd. Grillujemy na patelni grillowej ok. 30 minut. Na dużym talerzu ułożyć roszponkę, ułożyć 5 szaszłyków, ozdobić połówkami pomidorów cherry, cienkimi paskami papryki pozostałej z robienia szaszłyków.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    muszę zrobić :D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Bardzo smakowite szaszłyczki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !